top of page

FARKINDALIK NEDİR ? - FARKINDALIĞIN 4 BOYUTU


"Farkındalık nedir sorusunun cevabını arıyorsanız bu yazı içinde bulacaksınız. Farkındalığın dört boyutunu keşfederek, bu alanlarda kendimizi nasıl geliştirebiliriz onları da öğreneceksiniz."

FARKINDALIK NEDEN ÖNEMLİDİR?

Bilinçli veya fark ederek yaşamak hemen herkesin sık olarak kullandığı bir söylemdir. Örneğin; «Hemen hiç bilinçli yaşamıyoruz!», «Senin farkındalığın zayıf, geliştirmen gerekiyor.», «İnsanımız çok bilinçsiz.» gibi.

İnsan doğası gereği hayatı kolaylaştırmak adına alışkanlıklar, ezberlenmiş davranış kalıpları ve tutumlar edinmekte ve yıllar içinde bunları kişiliğinin ve karakterinin bir parçasına haline getirmektedir. Sonuçta bireyin mutlak gerçeği de bu edindiği ezberlenmiş yaşam modeline göre şekillenmektedir. Bu kalıpların içine sıkışan insan ise çoğu zaman yaşama dair aradığı cevapları tam bulamamakta veya olaylara esnek, çözüm odaklı bakamamaktadır. Bu bağlamda fark ederek, bilinçli yaşamanın önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

FARKINDALIK NEDİR?

FARKINDALIĞIN DÖRT BOYUTU -1. İÇ FARKINDALIK

2. DIŞ FARKINDALIK

3. İÇTEN DIŞA FARKINDALIK

4. KÖR ALAN FARKINDALIĞI

Farkındalık nedir sorusuna cevap aradığım bu yazımda sizin yepyeni bir farkındalığın mucizesini yaşamak için anlamlı bir mottoyu paylaşmak isterim;

Farkındalığın önemini kabul ediyorum, iç, dış, içten dışa olan fark edebilme becerimi kör alan farkındalığımı aydınlatarak taçlandırıyorum. İstediğim sonuçları almak için farkındalığı nasıl kullanırım sorusuna cevap arayarak, kendimle ilgili değişime izin veriyorum. Sevgiyle kalın.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page